FANDOM


Alternanthera reineckii roseafolia ima crvenkasto braon listove i crveno stablo. Listovi su jaki, otporni na napade ribica i puževa. Njena visina dostiže maksimalno 25-50cm, a grananje u širinu ide od 10-15cm.

Voli jako svetlo. Saditi je direktno ispod izvora svetla, ukoliko je zasađena u senci donji listovi će da odumiru i biljka gubi na svojoj ukupnoj lepoti, sporije raste, a može da dođe i do odumiranja cele biljke.

Srednje je zahtevna vrsta, u rodu Alternathera jedna od malo manje zahtevnih biljaka. Voli meku ili slabo kiselu vodu, bogatu hranljivim materijama, a prija joj i dodavanje preparata za poboljšanje rasta biljaka i CO2.

Biljka se razmnožava tako što se odseče gornji deo biljke i zasadi u podlogu, na matičnom stablu vrlo brzo će se pojaviti novi izdanci. Brzina rasta biljke se može označiti kao srednja.

Zbog same visine sadi se u zadnjem planu akvarijuma ili na bočnim stranama. Obično se postavlja kao jedna od centralnih tačaka u akvarijumu.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Zadnji%20plan/Alternanthera_reineckii_roseafolia.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki