FANDOM


Bacopa australis je biljka sa okruglastim, naspramnim, svetlo zelenim listovima. Njena visina dostiže maksimalno 7-30cm, a grananje u širinu ide od 2-4cm.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i neće imati pravu formu. Pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka može imati niže i bogatije listove gušće raspoređene, pa čak i imati puzavu formu.

Nezahtevna je biljka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka još bolje napreduje.

Lako se razmnožava, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrhova matične biljke koje zatim treba saditi na željeno mesto da se ukorene. Spada u red brzorastućih vrsta biljaka.

U srednjem ili zadnjem delu akvarijuma se sadi, u zavisnosti od visine vodenog stuba.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Srednji%20plan/Srednji_plan/Bacopa_australis.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki