FANDOM


Barbus pentazona je pronađen u Sumatri. Jedinke mogu da porastu do 4cm. Telo im je izuzetno pljosnato i prilagođeno brzim strujanjima vode. Telo im je narandžaste boje sa crvenim perajima i crnim prugama po telu. Mužjaci su sitniji dok su ženke dosta krupnije. Preporučuje se da se drže na temperaturama od 22 - 26°C. Traže blago kiselu ili blako alkalnu pH, između 6 – 8. Uvek je aktivan. Može se držati i u manjem akvarijumu. Preporučuje se u jatu od 5 jedinki jer se grupno kreće i funkcioniše.

Prihvata granuliranu i lisnatu hranu, takođe prihvata i hranu na bazi algi ili biljaka poput spiruline i sl. Nije agresivna kao zeleni ili tetrazona barbusi. Može se kombinovati sa krupnijim ribicama poput skalara kao i sa sitnijim koje su statične. Izuzetno je aktivna i živahna ribica.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Barbus%20pentazona.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki