FANDOM


Blyxa japonica je biljka sa linearnim, svetlozelenim listovima koji su skupljeni u rozetu. Njena visina dostiže maksimalno 5-10cm, a grananje u širinu ide od 5-10cm.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i listovi biljke poprimaju zelenu boju, dok će pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka imati niže i bogatije listove gušće raspoređene, boje starog zlata.

Pripada srednje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste.

Raymno\ava se odvajanjem pelcera od matične biljke, najčešće pomoću oštrih makaza jer ova biljka ima jak i razgranat korenov sistem. Dobijene mlade izdanke zasaditi kao zasebne jedinke, ako se sade u grupi vrlo lako isplivaju na površinu. Brzina rasta biljke se može označiti kao srednja.

Najčešće se sadi u prednjem delu akvarijuma.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Blyxa_japonica.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki