FANDOM


Dijamant tetra (Moenkhausia pittieri) potiče iz okolnih voda i jezera Valensije u Venecueli. Može da poraste do 6 cm. Pljosnatog je oblika i izrazito uska. Razlika između mužjaka i ženke je neznatna. Naime prepoznaje se po reflektujućoj površini krljušti. Mužjaci su malo krupniji i imaju duža peraja, krljušt im se presijava i do ljubičaste boje dok su ženke sitnije sa kraćim perajima i bez intezivnog sjaja krljušti.

Preporučuje se da se drže na temperaturama od 24-29°C. Traže blago kiselu vodu, dakle pH između 5,5 i 7. Potrebno ih je držati u jatu od najmanje 10 jedinki kako bi formirale jato i mogle normalno funkcionisati. Držite li se ovog saveta neće se plašiti drugih većih riba, biće manje pod stresom, a time i ređe obolevati i svakako duže živeti.

U prirodi se hrane insektima, dok u akvarijumskim uslovima rado prihvataju listiće, granuliranu hranu. Takođe rado jedu živu hranu u vidu artemija i dafnija, larve komaraca i sl.

Ovo je manja ribica pa stoga voli manje mirnije ribice ili krupnije sporije ribice. Može se kombinovati sa bilo kojom ribicom koja je mirnog i ne agresivnog karaktera. Traži puno prostora sa mnoštvo bilja.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Dijamant_tetra.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki