FANDOM


Echinodorus ozelot red je biljka sa karakterističnim listovima po kojima se rod Echinodorus prepoznaje, skupljeni su u rozetu i imaju blago izraženu nervaturu i fleke crvene boje. Njena visina dostiže maksimalno 20-40cm, a grananje u širinu ide od 25-30cm.

Voli svetlo jačeg inteziteta.

Pripada manje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno ali se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste.

Način razmnožavanja je vrlo zanimljiv. Biljka kada cveta, iz osnove cvetne drške pušta mlade listiće i na kraju obrazuje i koren. Kada poraste do određene veličine, novonastala jedinka se odvaja i sadi na željeno mesto. Brzina rasta se može označiti kao srednja.

Može da se sadi kao zasebna jedinka ili u manjoj grupi, u srednjem ili zadnjem planu akvarijuma. Zbog jednostavnih zahteva za održavanjem preporučuje se početnicima.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Srednji%20plan/Srednji_plan/Echinodorus_ozelot_red.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki