FANDOM


Echinodorus tenellus je biljka sa linearnim listovima koji su skupljeni u rozetu. Najniža u rodu Echinodorus. Njena visina dostiže maksimalno 5-10cm, a grananje u širinu ide od 5-8cm.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje, dok će pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka će imati niže i bogatije listove, gušće raspoređene.

Pripada srednje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je izuzetno bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste.

Matična biljka pored sebe daje nove izdanke koji se šire i prave tepih. Da bi se dobila kvalitetna i kompaktna zelena površina u akvarijumu, poželjno je ove nove izbojke odvajati od matične biljke i rasporediti ih okolo. Brzorastuća je vrsta biljke.

U prednjem delu akvarijuma se najčešće sadi, vrlo intersantna zbog svog niskog rasta, odlična kao zeleni pokrivač.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Echinodorus_tenellus.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki