FANDOM


Fissidens fontanus je mahovina sa interesantnim nežnim listićima. Njena visina dostiže maksimalno 3-7cm, a grananje u širinu ide od 10cm.

Voli srednje jako svetlo. Preporuka je saditi je u senci neke druge više biljke, a ako je akvarijum inače nešto manje osvetljen može se naći na bilo kom drugom mestu u prednjem planu.

Jedna od ne previše zahtevnih biljaka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, a poželjno je i dodavanje CO2 ukoliko želimo da nam ova biljka brže i bolje napreduje.

Matična biljka pored sebe daje nove izdanke koji se šire i prave žbun. Jednostavnim odvajanjem se može rasporediti na željenom mestu u akvarijumu. Spororastuća je vrsta biljke.

U prednjem delu akvarijuma se prvenstveno sadi, vrlo interesantna zbog svog niskog rasta, lepe strukture listova, retka vrsta mahovine, odlična kao zeleni pokrivač.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Fissidens_fontanus.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki