FANDOM


Hasemania (Hasemania nana) potiče iz Brazila. Jedinke mogu da porastu do 5cm. Blago pljosnatog je oblika. U zavisnosti od svetla žuta boja tela može biti manje ili više izražena i kretati se sve do oker boje. Aktivnog su karaktera i stalno su u pokretu, ne formiraju kompaktno jato ali se drže zajedno. Preporučuje se da se drže na temperaturama od 23-28°C. Traže blago kiselu vodu ili blako alkalnu vodu, pH između 6 - 8. Potrebno ih je držati u jatu od najmanje 10 jedinki kako bi formirale jato i mogle normalno funkcionisati. Držite li se ovog saveta neće se plašiti drugih većih ribica, biće manje pod stresom, a time i ređe obolevati i svakako duže živeti. S obzirom da nije velika ribica bez problema se može držati i u manjim akvarijumima.

U prirodi se hrane insektima, crvima, dok u akvarijumskim uslovima rado prihvataju listiće, granuliranu hranu. Takođe rado jedu živu hranu u vidu artemija i dafnija, larve komaraca i sl. Toleriše držanje i u manjim akvarijumima. Može se kombinovati sa bilo kojom ribicom koja je mirnog i ne agresivnog karaktera. Nije puno zahtevna ribica i zahvalna je za početnike. Izuzetno je aktivna i živahna ribica.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Hasemania_tetra.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki