FANDOM


Hemianthus calitrichoides cuba je biljka sa vrlo sitnim, svetlo zelenim listovima. Njena visina dostiže maksimalno 0,5-3cm, a grananje u širinu ide od 2cm i više.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i neće imati pravu formu, dok će pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka imati niže i bogatije listove gušće raspoređene.

Jedna od najzahtevnijih biljaka u akvaristici. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je izuzetno bogata sa hranljivim materijama, a takođe i CO2 igra važnu ulogu ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste. Zahteva jako kvalitenu vodu sa konstantnim parametrima.

Matična biljka pored sebe daje bočne izdanke koji se šire i prave tepih. Ako ima dobre uslove brzorastuća je vrsta biljke.

U prednjem delu akvarijuma se prvenstveno sadi, interesantna zbog svog jako niskog rasta, odlična kao zeleni pokrivač. Najbolja od svih vrsti biljaka za prednji plan, kako u većim tako i u manjim akvarijumima. Preporučuje se samo iskusnim akvaristima.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/HC_cuba.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki