FANDOM


Hemianthus micranthemoides je biljka sa sitnim, svetlo zelenim listovima. Za razliku od Hemianthus calitrichoides cuba ima nešto krupnije listiće, pa i stabaoce, ne raste nisko i puzavo, osim ako se redovno ne trimuje. Njena visina dostiže maksimalno 5-15cm, a grananje u širinu ide od 5-10cm.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i neće imati pravu formu. Pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka može imati niže i bogatije listove gušće raspoređene, pa čak i praviti tepih.

Srednje je zahtevna biljka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka još bolje napreduje.

Lako se razmnožava, iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrhova matične biljke koje zatim treba saditi na željeno mesto da se ukorene. Spada u red brzorastućih vrsta biljaka.

U prednjem ili srednjem delu akvarijuma se sadi, u zavisnosti od visine vodenog stuba.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Hemianthus_micranthemoides.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki