FANDOM


Heteranthera zosterifolia je biljka sa izduženim tankim listovima koji su tako raspoređeni oko stabla da daju oblik zvezde. Njena visina dostiže maksimalno 30-50cm, a grananje u širinu ide od 10-15cm.

Voli svetlo jakog inteziteta.

Nezahtevna je biljka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali se uvek preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka još bolje napreduje.

Razmnožava se mladim izdancima koji izrastaju iz samog korenovog sistema biljke, putem odvajanja bočnih izdanaka ili jednostavnim odsecanjem vrha matične biljke i njenim sađenjem u podlogu. Brzorastuća je vrsta biljke.

Može biti fokusna tačka u akvarijumu ili biljka za zadnji plan akvarijuma. Vrlo interesantna i dekorativna, koristi se kao odličan kontrast crvenim i biljkama sa tamnijim koloritom listova.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Zadnji%20plan/Heteranthera_zosterifolia.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki