FANDOM


Hydrocotyle dissecta biljka sa sitnim, režnjevitim, svetlo zelenim listovima. Ima puzavu formu i obrazuje nizak žbun. Njena visina dostiže maksimalno 3-8cm, a grananje u širinu ide od 5-10cm.

Tolerantna vrsta biljke po pitanju svetla, može da raste i pod osvetljenjem slabijeg i jačeg intenziteta.Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje, dok će pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka imati niže i bogatije listove gušće raspoređene.

Pripada srednje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, a takođe i CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste.

Matična biljka pored sebe daje bočne izdanke koji se šire i prave tepih. Brzorastuća je vrsta biljke.

U prednjem delu akvarijuma se prvenstveno sadi, vrlo intersantna zbog svog niskog rasta, odlična kao zeleni žbunasti pokrivač.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Hydrocotyle_dissecta.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki