FANDOM


Hydrocotyle verticilata je biljka sa okruglastim listovima talasastog oboda. Ima puzavu formu i obrazuje nizak žbun. Sami listići mao krupniji od Hydrocotyle dissecta. Njena visina dostiže maksimalno 3-7cm, a grananje u širinu ide od 5-7cm.

Voli svetlo jačeg intenziteta. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje, dok će pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka imati niže i bogatije listove gušće raspoređene.

Spada u red zahtevnih biljaka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je dosta bogata sa hranljivim materijama, a neophodna je tečna prihrana i CO2 ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste.

Matična biljka pored sebe daje bočne izdanke koji se šire i prave žbun. Srednjerastuća je vrsta biljke.

U prednjem delu akvarijuma se prvenstveno sadi, vrlo intersantna zbog svog niskog rasta i izgleda listova, odlična kao zeleni žbunasti pokrivač.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Hydrocotyle_verticilata.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki