FANDOM


Hygrophila sp. tiger je biljka sa lancetastim listovima braon boje i poprečnim prugicama po čemu je dobila naziv Tiger. Njena visina dostiže maksimalno 10-20cm, a grananje u širinu ide od 10-15cm.

Voli svetlo jakog inteziteta. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i neće imati pravu formu, kao ni kolorit.

Srednje je zahtevna biljka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 i tečne prihrane nije neophodno, ali se uvek preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka još bolje napreduje i ima lepši kolorit.

Razmnožava se iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrhova matične biljke koje zatim treba saditi na željeno mesto da se ukorene. Brzina rasta se može označiti kao srednja.

Najbolje je saditi je u grupi, u centralnom delu akvarijuma. Interesantna i vrlo dekorativna biljka, koristi se kao kontrast većini akvarijumskih biljaka.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Srednji%20plan/Srednji_plan/Hygrophila_sp_tiger.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki