FANDOM


Taxiphyllum barbieri je biljka u formi mahovine, bez korena i stabla. Poznata kao javanska mahovina. Njena visina dostiže maksimalno 3-10cm, a grananje u širinu ide od 5-10cm.

Tolerantna vrsta biljke po pitanju svetla, može da raste i pod osvetljenjem slabijeg i jačeg intenziteta. Pri jačem svetlu ima svetliju boju listića.

Nezahtevna biljka. Podloga i dodavanje CO2 ne igraju bitnu ulogu kada je u pitanju rast ove biljke. Pomoću konca se pričvrsti na željenu dekoraciju (kamen,panj), vremenom konac istruli a mahovina ostaje lepo prihvaćena za podlogu. Često se nakupe na nju nečistoće u akvarijumu pa je potrebno s vremena na vreme izvaditi zajedno sa dekoracijiom i isprati.

Razmnožavanje je jednostavno i ne zahteva posebnu pažnju akvariste, listovi (talusi) kad dostignu određenu veličinu sami se razdvoje i nastaje nova biljka. Spororastuća je vrsta biljke.

Svoje mesto najčešće nalazi u prednjem planu, ili u zavisnosti od same pozicije kamenja ili panja na koju se pričvrsti.

http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Taxiphyllum_barbieri.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki