FANDOM


Leopard zebrica (Brachydanio frankei) potiče sa severnog dela Indije. Jedinke mogu da porastu do 6cm. Telo im je vretenasto, zlatno-žute boje sa crno-teget šarama koje podsećaju na boje leoparda, odakle i potiče naziv. Mužjaci su sitniji sa dužim perajima dok je kod ženki obratno. Preporučuje se da se drže na temperaturama od 18 - 25°C. Nije teritorijalna vrsta i nije agresivna već naprotiv. Dosta aktivna ribica, uglavnom je pri samoj površini vode pa akvaristi koji imaju niže pozicionirane akvarijume moraju se saginjati kako bi ih ugledali.

U prirodi se hrane insektima, crvima, dok u akvarijumskim uslovima rado prihvataju listiće, granuliranu hranu, nisu izbirljive. Takođe rado jedu živu hranu u vidu artemija i dafnija, larve komaraca i sl. Toleriše držanje i u manjim akvarijumima. Može se kombinovati sa bilo kojom ribicom koja je mirnog i ne agresivnog karaktera. Nije puno zahtevna ribica i zahvalna je za početnike. Izuzetno je aktivna i živahna ribica.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Leopard_zebrica.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki