FANDOM


Ludwigia repens je biljka sa ovalnim listićima raspoređenim duž stabla, koji su sa gornje strane zeleni a sa donje crvenkasti. Njena visina dostiže maksimalno 20-50cm, a grananje u širinu ide od 10-20cm

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i neće imati pravu formu, kao ni kolorit.

Nije preterano zahtevna biljka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali se uvek preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka još bolje napreduje.

Razmnožava se iz bočnih izdanaka ili odsecanjem vrhova matične biljke koje zatim treba saditi na željeno mesto da se ukorene. Brzorastuća je vrsta biljke.

Najbolje je saditi je u grupi, u zadnjem planu akvarijuma. Zbog jednostavnih zahteva za održavanjem preporučuje se i početnicima.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Zadnji%20plan/Ludwigia_repens.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki