FANDOM


Marsilea hirsuta je biljka sa sitnim, svetlo zelenim listovima, nešto krupnija od Glososstigma elatinoides. Njena visina dostiže maksimalno 2-10cm, a grananje u širinu ide od 5cm i više.

Tolerantna vrsta biljke po pitanju svetla, može da raste i pod osvetljenjem slabijeg i jačeg intenziteta.

Pripada manje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, a CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka bolje raste.

Matična biljka pored sebe daje bočne izdanke koji se šire i prave tepih. Poželjno je nove izbojke odvajati od matične biljke i rasporediti ih okolo. Spororastuća je vrsta biljke.

U prednjem delu akvarijuma se prvenstveno sadi, vrlo interesantna zbog svog niskog rasta, odlična kao zeleni pokrivač. Zbog svoje nezahtevnosti preporučuje se i početnicima koji žele da oforme travni tepih u akvarijumu.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Marsilea_hirsuta.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki