FANDOM


Monosolenium tenerum je biljka u formi mahovine, bez korena i stabla. Može se reći da podseća na Ricciu, ali je dosta krupnija. Njena visina dostiže maksimalno 2-5cm, a grananje u širinu ide od 3-10cm.

Tolerantna vrsta biljke po pitanju svetla, može da raste i pod osvetljenjem slabijeg i jačeg intenziteta.

Pripada srednje zahtevnim biljkama. CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka bolje raste. Sadi se tako što se zaglavi izmedju biljaka, kamena ili grana, a može se i blago zakačiti koncem za panj ili kamen dok se ne prihvati za podlogu.

Matična biljka pored sebe daje nove izdanke koji se šire i prave žbun. Jednostavnim odvajanjem se može rasporediti na željenom mestu u akvarijumu. Spororastuća je vrsta biljke.

Monosolenium tenerum je izuzetno privlačna biljka koja kada se prilagodi uslovima u akvarijumu formira male loptaste forme koje izgledaju izuzetno dekorativno. Vezuje se u prednjem delu akvarijuma.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Monosolenium_tenerum.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki