FANDOM


Nanakara (Nannacara anomala) potiče iz Južne Amerike. Mužjaci su veći od ženki, narastu 6-7cm, telo im je sa nijansama srebrnkaste i zeleno-plave boje. Kod mužjaka su peraja duža nego kod ženki. Ženke narastu 2-3cm, žuto-narandžaste su sa crnom prugom po dužini tela. Preporuka je ove ribice držati u akvarijumima od minimum 50l. Temperatura vode bi trebala da bude između 25-28 celzijusa, pH vrednost 6,5-7, tvrdoća vode 3 to 8°dH, ali tolerišu i umereno alkalnu i tvrđu vodu.

Svaštojedi su (omnivore), prihvataju raznoliku hranu. Živa hrana najbolje pospešuje mrest, čijim konzumiranjem dobijaju najintenzivnije boje. Ovaj patuljasti ciklid se može gajiti i sa drugim miroljubivim ribicama koje krase biljne akvarijume. Ne bi trebalo imati više od jednog para na 50l vode zbog međusobne teritorijalnosti.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Nanakara.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki