FANDOM


Otocinklus (Otocinclus sp.) je pronađen u Peruu. Jedinke mogu da porastu do 4cm. Telo im je izuzetno vretenasto i prilagođeno brzim strujanjima vode. Po sredini tela ima crnu prugu od glave do repnog peraja. Izuzetno vredan algar i redak je kod akvarista. Zbog izuzetnog čišćenja od algi je jako cenjen. Preporučuje se da se drže na temperaturama od 21 - 26°C. Traže blago kiselu pH, između 5,5 – 7,5. Uvek je aktivan, veliki broj algi konzumira. Može se držati i u manjem akvarijumu. Preporučuje se u jatu od 5 jedinki jer se grupno kreće i funkcioniše.

Isključivo se hrani algama, rado prihvata i hranu na bazi algi ili biljaka poput spiruline i sl. Nije agresivna, dobroćudna je ribica. Može se kombinovati sa krupnijim ribicama poput skalara kao i sa sitnijim i sl. Izuzetno je aktivna i živahna ribica.

http://www.akvarioland.com/Otoncinklus.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki