FANDOM


Pogostemon helferi je biljka sa zanimljivim, linearnim listovima valovitog oboda koji su skupljeni u rozetu. Njena visina dostiže maksimalno 2-10cm, a grananje u širinu ide od 5-10cm.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka i listovi će da se izdužuju, rast je sporiji, dok će pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka imati niže i bogatije listove gušće raspoređene.

Pripada srednje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je veoma bogata sa hranljivim materijama, jer u suprotnom biljka žuti i propada. Dodavanje CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka bolje napreduje, ali nije neophodno.

Odvajanjem pelcera od matične biljke. Dobijene mlade izdanke zasaditi kao zasebne jedinke. Brzina rasta biljke se može označiti kao srednja.

Zanimljiva niskorastuća biljka. Najčešće se sadi u prednjem delu akvarijuma.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Pogostemon_helferi.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki