FANDOM


Proserpinaca palustris je biljka sa veoma zanimljivim nareckanim, testerastim listovima, koji u dobrim uslovima mogu dobiti bakarno crvenkastu boju. Njena visina dostiže maksimalno 10-40cm, a grananje u širinu ide od 5-15cm.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i neće imati pravu formu, a ni crvenkasti kolorit.

Jedna od zahtevnijih biljaka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je veoma bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 je neophodno ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste. Zahteva jako kvalitetnu vodu sa konstantnim parametrima.

Matična biljka pored sebe daje nove izdanke koji se šire okolo. Može se rasaditi svaka nova jedinka na željeno mesto u akvarijumu. Spororastuća je vrsta biljke.

Može da se sadi kao zasebna jedinka ili u manjoj grupi, u srednjem ili zadnjem planu akvarijuma. Vrlo interesantna zbog svog kolorita i lepih listova. Odlična kao kontrast drugim žbunastim biljkama.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Srednji%20plan/Srednji_plan/Proserpinaca_palustris.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki