FANDOM


Riccia fluitans je biljka u formi mahovine, bez korena i stabla. Nežne i fine strukture listića. Njena visina dostiže maksimalno 1-4cm, a grananje u širinu ide od 5-10cm.

Voli jako svetlo. Pri slabijem svetlu počinje da truli, pa je od značaja je obezbediti joj dobro osvetljenje.

Pripada srednje zahtevnim biljkama. CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka bolje raste. Za njeno postavljanje u akvarijumu koristi se što tanja mrežica (rupica do 5mm), koja se postavlja na dno akvarijuma ili na kamen, panj. Na taj način se pričvrsti na dno, a u suprotnom biljka teži ka površini i raste kao plutajuća.

Razmnožavanje je jednostavno i ne zahteva posebnu pažnju akvariste, listovi (talusi) kad dostignu određenu veličinu sami se razdvoje i nastaje nova biljka. Brzorastuća je vrsta biljke.

Vezuje se u prednjem delu akvarijuma. Zbog svoje nezahtevnosti preporučuje se i početnicima koji žele da oforme travni tepih u akvarijumu, ili jednostavno dekorišu svoj panj, kamen.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Riccia_fluitans.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki