FANDOM


Rodvej (Hemigrammus rodwayi) potuču iz Gvineje, Perua i Brazila. Može da poraste do 5cm. Vretenastog je oblika. Srebrne je boje sa crnom crtom u korenu repnog peraja. Uživo izgleda kao sirovi metal zbog svog metalik odsjaja. Izuzetno efektno izgleda u biljnjim akvarijumima zbog kontrasta bilja i srebrne boje. Izuzetno jatna riba poput rodostomusa.

Preporučuje se da se drže na temperaturama od 24-28°C. Traže blago kiselu vodu, dakle pH između 5,5 i 7. Potrebno ih je držati u jatu od najmanje 10 jedinki kako bi formirale jato i mogle normalno funkcionisati. Držite li se ovog saveta neće se plašiti drugih većih riba, biće manje pod stresom, a time i ređe obolevati i svakako duže živeti.

U prirodi se hrane insektima, dok u akvarijumskim uslovima rado prihvataju listiće, granuliranu hranu. Takođe rado jedu živu hranu u vidu artemija i dafnija, larve komaraca i sl. Ovo je manja ribica pa stoga voli manje mirnije ribice ili krupnije sporije ribice. Može se kombinovati sa bilo kojom ribicom koja je mirnog i ne agresivnog karaktera. Traži puno prostora sa mnoštvom bilja.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Hemigrammus_rodwai.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki