FANDOM


Rotala rotundifolia je biljka sa uzanim tankim listićima, izuzetnog kolorita sa nijansama od narandžaste, roze do crvene boje. Njena visina dostiže maksmalno 15-30cm, a grananje u širinu ide od 10-20cm.

Voli svetlo jakog inteziteta.

Nije preterano zahtevna biljka. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali preporučuje se ukoliko želimo da nam ova biljka brže i bolje napreduje.

Razmnožava se mladim izdancima koji izrastaju iz samog korenovog sistema biljke, putem odvajanja bočnih izdanaka ili jednostavnim odsecanjem vrha matične biljke i njenim sađenjem u podlogu. Brzorastuća je vrsta biljke.

Najbolje je saditi je u grupi, tada njena lepota najbolje dolazi do izražaja, u srednjem ili zadnjem planu akvarijuma. Vrlo interesantna i dekorativna, preporučuje se i početnicima.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Zadnji%20plan/Rotala_rotundifolia.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki