FANDOM


Sagitaria sabullata je biljka sa sabljastim, linearnim listovima koji su skupljeni u rozetu. Njena visina dostiže maksimalno 5-20cm, a grananje u širinu ide od 10-15cm.

Tolerantna vrsta biljke po pitanju svetla, može da raste i pod osvetljenjem slabijeg i jačeg intenziteta.

Pripada manje zahtevnim biljkama. Biljka koja preferira malo tvrđu vodu, jako pogodna za naše krajeve. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je bogata sa hranljivim materijama, dodavanje CO2 nije neophodno, ali preporučuje se ukoliko želimo da nam ova biljka bolje napreduje.

Matična biljka pored sebe daje nove izdanke koji se šire okolo. Može se rasaditi svaka nova jedinka na željeno mesto u akvarijumu. Brzorastuća je vrsta biljke.

U prednjem delu akvarijuma se najčešće sadi, može i u srednjem, u senci drugih biljaka ili u bočnim delovima akvarijuma. Ne saditi je zajedno sa vrstama iz roda Valisneria, jer se ne trpe međusobno. Preporučuje se i početnicima.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Sagitaria_sabullata.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki