FANDOM


Sijamski borac (Betta splendes) je pronađen na Sumatri na istoku. Jedinke mogu da porastu do 5-5,5cm. Telo im je pljosnato. Mogu biti različitog kolorita. Ženke su sa kraćim perajima dok su mužjaci sa dužim perajima koja koriste prilikom udvaranja ili zastrašivanja. Inače je dvodihalica. Preporučuje se da se drže na temperaturama od 24 - 28°C. Traže blago kiselu ili blago alkalnu pH, između 5,5 – 7,5. Nije preterano aktivna. Može se držati i u manjem akvarijumu bez opreme sa čestim zamenama vode.

U prirodi se hrani insektima i crvićima. Prihvata granuliranu i lisnatu hranu, takođe prihvata i hranu na bazi algi ili biljaka poput spiruline i sl. Može biti agresivna ribica, ali nije čest slučaj. Agresivnost pokazuje u manjim akvarijumima sa mnogo ribica. Nije puno zahtevna, čest je izbor početnika i malo iskusnijih akvarista.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Borac.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki