FANDOM


Staurogyne repens je biljka sa svetlozelenim listovima kompaktne forme. Njena visina dostiže maksimalno 3-10cm, a grananje u širinu ide od 5-10cm.

Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka i listovi će da se izdužuju, rast je sporiji, i cela biljka gubi na lepoti, teško uspeva.

Pripada manje zahtevnim biljkama. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je veoma bogata sa hranljivim materijama, jer u suprotnom biljka žuti i propada. Dodavanje CO2 se preporučuje ukoliko želimo da nam ova biljka bolje napreduje.

Da bi Staurogyne dobila grmolik izgled možemo seći centralnu stabljiku, na taj način dobijamo nove pelcere, ujedno biljka formira bočne izdanke i na taj način dobija na atraktivnijem izgledu. Spororastuća je vrsta biljke.

Zanimljiva niskorastuća biljka. Najčešće se sadi u prednjem delu akvarijuma.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Biljke%20prednjeg%20plana/Staurogyne_repens.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki