FANDOM


Stifodon (Stiphodon sp.) potiče iz Azije. Mogu da narastu do 6cm. Mužjaci imaju izraženije poprečne, a ženke horizontalne tamne pruge. Telo im je sa blago zelenkastim odsjajem, duguljasto, zmijoloko. Temperatura vode bi trebala da bude izmedju 22-28 celzijusa, pH vrednost 6,5-7,5. Potiču iz brzih voda, potrebno im je obezbediti dosta kiseonika u vodi, kao i mekšu podlogu jer imaju tendeciju da se ukopavaju. Poželjno je imati poklopac na akvarijumu, u suprotnom mogu da iskoče van.

Ove ribice su poznate kao veoma vredni algari, a pošto imaju specifičnu usnu duplju sa zubićima, jedu i najčvršće alge poput crne četkaste. Prihvataju hranu na biljnoj bazi, a ukoliko u akvarijumu nema algi bilo bi poželjno obezbediti ih, jer se njima najviše hrane. Miroljubive su ribice, mogu se držati u zajednici sa brojnim vrstama neagresivnog karaktera. Neutralni su stanovnici u bilo kojem akvarijumu.

Preuzeto sa: http://www.akvarioland.com/Stiphodon.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki