FANDOM


Trihogasteri su dvodihalice sto znači da mogu da uzimaju kiseonik i iz vazduha. Miroljubive su ribice i zato su pogodni za zajednicke akvarijume. Nisu mnogo zahtevne što se tiče kvaliteta vode. Jedu sve vrste hrane koja moze da se kupi. Narastu do oko desetak centimetara mirnog su karaktera i zbog toga ih je mozda bolje gajiti sa sporijim ribicama jer kod hranjenja moze da se desi da ne stignu na red. Ako se recimo drže zajedno sa barbusima treba im obezbediti srednji ili veci ubiljen akvarijum sa dosta plutajuceg bilja koje im sluzi za pravljenje gnezda kod parenja. Naime mrest je sličan kao kod boraca samo bez agresije. Mužjak pravi gnezdo od pene i plutajućih biljaka, zatim obuhvati ženku svojim telom i ženka izbaci u gnezdo ikru koju mužjak oplodi. Za mrest im treba 28 celzijusa i mekša voda. Mlađ se izlegne za 2-3 dana a propliva za 4 dana.

Preuzeto sa: http://www.svetzivotinja.com/Forums/viewtopic/p=4529.html

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki